Club England | Dublin
Club England | Dublin

Irlands hovedstad Dublin

Irlands hovedstad er en moderne storby med småbyens sjarm.

 

Dublin

Dublin er en storby som har beholdt noe av småbyens preg. Med stolt og kreativ tradisjon har irene tatt vare på det unike ved den lange irske kulturen og det yrende vennlige folkelivet.

Omkring 840 ankom norske vikinger, som anla en festning i området. Byen ble sete for et norsk kongedømme, med allerede i 852 tok danske vikinger kontroll, og de etterfølgende årene var preget av kamper mellom irer og dansker/nordmenn. I Norge snakker man ofte om det som et norsk vikingkongedømme, mens man i Irland og Storbritannia omtaler dem som "Danes".

I dag er Dublin administrasjonssentrum, universitetsby og feriemål for reisende med sans for ekte irsk kunst og tradisjon. Kulturlivet i byen er spesielt levende og spennende med konserter, teater, utstillinger og andre kulturinnslag.

Fakta om Dublin

Hvor ligger byen?

Dublin har ca. 500.000 innbyggere og ligger på østkysten av "den grønne øya", bare ca. 10 km. fra Dublin International Airport.

Byen er kjent for sin spennende historie og flotte muligheter for utflukter.

Du bør besøke
For alle: En live-konsert.
For voksne: Guinness bryggerimuseum.
Du bør unngå
Temple Bar, berømt men...

Trinity College

Trinity College ble etablert i 1592 av Elizabeth II og er i dag del av Irlands mest prestisjefylte universitet, Dublin University.

Det arrangeres omvisninger på universitetsområdet, og de interessante turene gir ofte ungdom fra andre land og kulturer et overraskende blikk på hvor viktig utdanning er for et lands kultur og fremgang og hvordan irene gjennom hundreår har satset på kultur og undervisning.

Ungdom og kultur

Dublin er en "ung" by og tiltrekker seg ungdommer fra alle kanter. Ungdom kommer først og fremst for å dra nytte av undervisningsmulighetene, men også for å ta del i en unike kulturutvekslingen på scener og uformelle spillesteder.

Musikkfestivaler er nesten en del av dagliglivet i Dublin, og du finner konserter i de fineste konsertsaler, hyggelige pub'er og de enkleste fortauene i gågatene.

Utflukter

Områdene rundt Dublin er naturlige reisemål for en eller flere heldagsutflukter. Her finner du f.eks. Galway, som er valgt av irene til landets "mest romantiske by", Cork som er Irlands tredje største by etter Dublin og Belfast, og mange andre spennende reisemål.

Vi kan dra på sightseeing med Club Englands flinke guider, som også gjerne hjelper til med å finne de beste severdighetene, shoppingmuligheter og hyggelige spisesteder.